Търсене
  • Martina Ognyanova

19. Защо да изберем БЕЗГЛУТЕНОВА козметика за нас ин нашето бебе?

Съвременен проблем на човечеството е глутеновата непоносимост или още Целиакията. Това автоимунно заболяване е все по-срещано и в България. Най-често причина за болестта са хлебните изделия, но глутен може да присъства и в сосове, приготвени меса и напитки, както и в козметиката. На този етап единственото успешно дългосрочно лечение е премахването на глутена в ежедневието. За това изборът на сертифицирана безглутенова козметика игнорира възможна нежелана реакция.

Лятото е в разгара си и е важно да знаем каква защита от слънцето е оптимална и как да направим правилния избор на слънцезащитен продукт?

Термина "широк спектър" означава, че продуктите ще предпазват от UVA (вредни за кожата) и UVB (изгарящи) лъчи. Най-оптимална грижа дават слънцезащитни продукти сSPF 50, тези които имат по-висок SPF, не повишават значително защитата. При селекцията на козметика трябва да правим и отговорен избор! Химичните слънцезащитни съставки, които обикновено се използват в продуктите, са силно токсични за водните организми, рибите и морските животни. Слънцезащитният крем SPF 50 на Azeta Bio съдържа само натурални минерални филтри. Липсата на химически филтри прави продукта много безопасен и особено подходящ за деликатната бебешка кожа.0 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички