Търсене
  • Martina Ognyanova

Развитие на бебето в корема на мама с класическа музикаУтробата е относително тихо място, регистриращо на сила на звука около 50 - 60dB. Нормалният разговор регистрира около 60dB. Плодът развива ушите през третата гестационна седмица, но те стават функционални едва на 16 -та седмица. Въпреки че знаем, че плодът може активно да слуша от 24 -та седмица, ултразвукът разкрива, че плодът може да чува и от своя страна да реагира на звук на 16 -та седмица. .


Ползите от слушането на музика по време на бременност


Високите нива на стрес при бъдещите майки могат да имат отрицателни ефекти върху развитието на плода. Музиката и пеенето имат успокояващ ефект върху бъдещата майка и нероденото бебе и допринасят за здраво и щастливо бебе по-късно в живота. Изберете всякакъв вид музика, която харесвате - от класика на Бетовен до пеене на приспивни песни.


Пренатално свързване


Музиката също е важна част от пренаталното свързване. Слушането на релаксираща песен или пеенето на приспивни песни изпраща успокояващи химикали в тялото и в плацентата, улеснявайки свързването и отпускането.


Ранното развитие на мозъка на бебето


Слушането на всякаква музика насърчава ранното развитие на мозъка при плода, тъй като музиката улеснява невронните връзки в мозъка. Слушането и изживяването на музика стимулира мозъка на плода и подпомага растежа на мозъчните структури.


Нови проучвания дори показват, че бебетата запомнят музиката, която са слушали в утробата. Така че слушането на музика по време на бременност определено е добра идея както за мама, така и за бебето.


Пренаталната звукова стимулация дава положителни резултати, включително подобряване на моделите на съня, по-добри езикови умения, повишено внимание и повишено когнитивно развитие. Скорошно проучване, при което плодовете са били изложени на 70 часа класическа музика през последните няколко седмици от бременността, показва, че децата, изложени на класическа музика в утробата имат по-добро физическо и психическо развитие след раждането. Когато са изследвани на шест месеца, тези бебета са били по-напреднали по отношение на езиковото, интелектуалното и двигателното развитие от бебетата, които не са получавали музикален стимул по време на бременност.

7 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички