Инфантилен себореен дерматит или т.н. КРУСТИ

Инфантилен себореен дерматит или т.н. КРУСТИ

25 март 2019

Ако скалпът на вашето бебе има люспеста, суха кожа, която прилича на пърхот, или дебели, мазни, жълтеникави или кафяви люспи или петна, вероятно са крусти, лекарите го наричат ​​инфантилен себореен дерматит и това е много често срещано явление.
Крустите по принцип са безвредни. Те се проявява най-често през първите няколко месеца от живота и обикновено се изчистват сами за около 6 до 12 месеца - въпреки че някои деца ги имат по-дълго.
Може да забележите същото състояние около ушите или веждите на бебето, върху клепачите му, или дори в подмишниците и други гънки.
Какво причинява крустите?

Причината е неизвестна. Но е сигурно, че не са причинени от лоша хигиена или алергии.

Крустите не са заразни. Вероятно изобщо не притесняват бебето ви, въпреки че ако са много упорити, може да го сърби и да предизвикат дискомфорт. За това е добре да подпомогнем тяхното отстраняване.

Как да третиране крустите?

- Внимателно масажирайте скалпа на бебето с пръсти или мека четка, за да разхлабите люспите.
- Къпете бебето с шампоан по-често (до веднъж на ден), но не забравяйте да изплакнете идеално главичката. След шампоана, внимателно почистете скалпа на бебето с мека четка или хавлиена кърпа.
- Някои специалисти препоръчват използване на специални продукти за премахване на крустите, от които родителите са изключително доволни. Особено в случаи, в които крустите са много упорити.


По време на бременност упражненията правят чудеса както за Вас, така и за Вашето бебе. Ето най-добрите и безопасни начини да се изпотите, докато очаквате най-прекрасното изживяване в живота си!

прочети още

Кожата на интимните части изисква специално внимание, що се отнася до интимната хигиената, особено в периоди на бременност или в друи периоди, свързани с хормонални промени, инфекции и пр.

прочети още

Грижа за хигиената на бебето

прочети още
Решение Против Стрии
1 септември 2020

Какво е Решението на Природата Против Неприятните Стрии

прочети още

Оризово Нишесте за бебешка баня

прочети още

Най-продавания бебешки продукт в Англия?

прочети още

Инка Инчи е идентифицирано като най-доброто естествено масло в природата

прочети още

Azeta Bio бе наградена за "Най- добра грижа за бебето и майката" през 2020г. за България в категория "Най-добра козметика"

прочети още

❤️И какво е нашето изпитано предложение за решението им❤️

прочети още

Мартина Колева: Бъдещите майки в България стават все по-информирани по отношение новостите в медицинската козметика

прочети още
Атопичен дерматит
16 август 2019

Атопичният дерматит е все по-често срещано кожно заболяване. Децата са най-застрашени, като в 90% от случаите развиват атопичен дерматит преди да са навършили 5 години. Това заболяване може да протече изключително неприятно и стресиращо. Затова нежното третиране и подходящата грижа за кожата с внимание към кожната бариера е превенция и облекчава дискомфорта. Azeta Bio е идеалната превенция и съпътства лечението му. Например органичната бебешка вана с оризово нишесте създава добра кожна бариера срещу бактериите и има свойствата да успокои и омекоти кожата. Най-деликатните части на тялото на бебето са дупето, подмишниците и лицето, те са по-уязвими към разпространение на бактерии.Този продукт осигурява правилна хигиена, като същевременно е отлично противовъзпалително, успокояващо и омекотяващо кожата средство. То също има отлична абсорбираща способност и може да се използва вместо бебешка пудра, тъй като затваря порите.

прочети още

Azeta Bio - "Най-добра Грижа за Бебето и Майката" за 2019г. на XXII-те награди за "Мода, Стил и Шоу Бизнес"

прочети още

Участие на Azta Bio България в предаването "Училище за родители" по ТВ Евроком, с водещ Стойка Стефанова

прочети още

Най-необходимите неща за момента, в който бебчето ще си е вече вкъщи

прочети още
Целиакия и козметика
23 октомври 2018

Azeta Bio е Безглутенова козметика!

прочети още